ΑΝΑΛΥΣΗ ΡΟΣΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ 2024-2025

Με αφορμή την διακοπή λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας, παραθέτω την άποψή μου για το ρόστερ και τον προπονητή με βάση όσα είδαμε στα 7 επίσημα παιχνίδια μέχρι τώρα (6 στην Ευρώπη, 1 στο Πρωτάθλημα).

Στο επίσημο ρόστερ της ομάδας μας υπάρχουν 30 ποδοσφαιριστές: 3 Τερματοφύλακες, 9 αμυντικοί, 12 μέσοι και 6 επιθετικοί. Αν και κάποιοι ποδοσφαιριστές φαίνεται να τοποθετούνται σε λάθος θέση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, η ανάλυση μου θα κινηθεί στα ίδια πλαίσια με την σειρά που εμφανίζονται στην ιστοσελιδα. Στην παρένθεση δίπλα από το όνομα αναγράφεται η υπηκοότητα και η ημερομηνία γέννησης όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΖΟΣΕ ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΣ (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – 16/02/1974)

Ο Ντομίνγκες ανάλαβε την ομάδα μετά την αποδέσμευση του Γκαγιέχο με πρώτο στόχο την είσοδο στους ομίλους του Europa League. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και καπάκι μετά τον αποκλεισμό ήρθε η ήττα με 3-1 από τον Εθνικό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Λίγο η ανετοιμότητα κάποιων παικτών, λίγο το ντεφορμάρισμα κάποιων άλλων και λίγο οι λανθασμένες επιλογές του για το αρχικό σχήμα δείχνουν ότι δύσκολά θα έρθουν σύντομα τα αποτελέσματα που θέλουμε. Πρέπει να του δοθεί πίστωση χρόνου για να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές με τον δικό του τρόπο και μετά να κριθεί πιο αντικειμενικά.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

#1 ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΠΕΡΕΪΡΑ (ΙΤΑΛΙΑ – 02/07/2002)

Ο Ντομίνγκες ανάλαβε την ομάδα μετά την αποδέσμευση του Γκαγιέχο με πρώτο στόχο την είσοδο στους ομίλους του Europa League. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και καπάκι μετά τον αποκλεισμό ήρθε η ήττα με 3-1 από τον Εθνικό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Λίγο η ανετοιμότητα κάποιων παικτών, λίγο το ντεφορμάρισμα κάποιων άλλων και λίγο οι λανθασμένες επιλογές του για το αρχικό σχήμα δείχνουν ότι δύσκολά θα έρθουν σύντομα τα αποτελέσματα που θέλουμε. Πρέπει να του δοθεί πίστωση χρόνου για να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές με τον δικό του τρόπο και μετά να κριθεί πιο αντικειμενικά. 

#22 ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ (ΚΥΠΡΟΣ – 26/03/1997)

Ο Χριστοδούλου είναι μια καλή επιλογή 2ου τερματοφύλακα που όποτε αγωνίστηκε λόγω απουσίας του Μπέλετς ήταν πολύ καλός και δίκαια βρίσκεται στην ομάδα μας.

#27 ΒΙΝΤ ΜΠΕΛΕΤΣ (ΣΛΟΒΕΝΙΑ – 06/06/1990)

Ο Μπέλετς χωρίς αμφιβολία μπορεί να είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος και ένας από τους κύριους λόγους που κατακτήσαμε το τίτλο πέρσι, Δυστυχώς φέτος αν και έκανε σημαντικές αποκρούσεις, φαίνεται να είναι επιρρεπής στα εύκολα λάθη ή εκτιμήσεις της μπάλας και αυτό ίσως να οφείλεται στην γενική κακή εικόνα της ομάδας. Ελπίζουμε πως σιγά-σιγά θα δούμε τον Μπέλετς που ξέρουμε.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

#3 ΡΑΝΤΟΣΑΒ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ (ΣΕΡΒΙΑ – 08/03/1989)

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να αμφισβητεί την ποιότητα του Πέτροβιτς. Ο “παππούς” και “πρώην παίκτης” όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς οπαδούς μας πέρσι όταν αποκτήθηκε ήταν ο στυλοβάτης της άμυνας μας (ειδικά μετά τον τραυματισμό του Κρέσπο) και όλοι έπιναν νερό στο όνομά του. Το μόνο αρνητικό με τον Πέτροβιτς είναι η ηλικία του η οποία φάνηκε στα πρώτα φετινά παιχνίδια και ο προπονητής μας θα πρέπει να τον αξιοποιήσει ανάλογα και να μην τον φορτώνει με αχρείαστα αγωνιστικά λεπτά.

#4 ΖΟΑΟ ΣΙΠΡΙΑΝΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ – 09/11/2002)

Ο Σιπριάνο έδειξε στα παιχνίδια που αγωνίστηκε φέτος (με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Εθνικό) πως είναι καλής πάστας ποδοσφαιριστής και είναι καλό να επενδύσουμε πάνω του. Το “κλειδί” για να αναπτυχθεί ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι να παίζει δίπλα από έμπειρο αμυντικό ο οποίος θα τον καθοδηγεί και θα του μάθει σωστά την θέση. Θεωρώ πως με τον σωστό χειρισμό μπορεί να γίνει σημαντικό κομμάτι της ομάδας.

#5 ΛΑΣΑ ΝΤΒΑΛΙ (ΓΕΩΡΓΙΑ - 14.05.1995)

Ο Ντβάλι είναι ακόμα ένας ποδοσφαιριστής στον οποίο βασίστηκε η περσινή μας αμυντική γραμμή και τον θεωρώ πολύ καλό παίκτη. Δυστυχώς η παρουσία του στο Euro με αποτέλεσμα να μην πάρει τις απαραίτητες ανάσες σε συνδυασμό με την (ανύπαρκτη όπως ακούμε) προετοιμασία της ομάδας δεν θυμίζει τον περσινό παίκτη που πίναμε νερό στο όνομά του. Είναι πολύ σημαντικό η διοίκηση να ξεκινήσει άμεσα τις συζητήσεις μαζί του όσο αφορά το συμβόλαιό του για να ξέρουμε τις προθέσεις του και να πράξουμε ανάλογα.

#6 ΒΙΤΟΡ ΜΕΕΡ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ – 26/06/2004)

Ο Μέερ αποκτήθηκε αν επένδυση για το μέλλον και η μεταγραφή του μοιάζει πολύ με αυτήν του Βιντάλ. Δεν τον είδαμε ακόμα να αγωνίζεται και δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για την ποιότητά του. Με τις εμφανίσεις που έχει ο Κιντίγια, θεωρώ πως αργά ή γρήγορα θα πάρει τις ευκαιρίες του (αν τις αξίζει με όσα δείχνει στον Αρχάγγελο).

#16 ΜΑΤΕΟ ΣΟΥΣΙΤΣ (ΒΟΣΝΙΑ ΚΑΙ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ – 18/11/1990)

Ο Σούσιτς είναι παίκτης “τζόκερ” αφού παίζει όπου του ζητηθεί. Μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας με την απόδοσή του να κινείται συνήθως σε σταθερά επίπεδα και αυτό μας κάνει να ξέρουμε τι να αναμένουμε από τον ίδιο. Είναι αρκετά καλός παίκτης αλλά θεωρώ πως αντί βασικός, θα πρέπει να είναι ο παίκτης που θα δίνει ανάσες στους 11δάτους.

#19 ΤΣΑΒΙΕΡ ΚΙΝΤΙΓΙΑ (ΙΣΠΑΝΙΑ – 23/08/1996)

Ο Κιντίγια μέχρι στιγμής είναι η απογοήτευση των φετινών μεταγραφών και είναι άξιο απορίας γιατί δεν έχασε την θέση του ακόμα από κάποιον άλλο που μπορεί να αγωνιστεί ως αριστερός αμυντικός. Ίσως στη πορεία να είναι ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος, την δεδομένη στιγμή όμως δεν μπορεί να βοηθήσει ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά και η παρουσία του στον πάγκο μόνο καλό μπορεί να του κάνει.

#29 ΙΣΣΑΜ ΤΣΕΜΠΑΚ (ΜΑΡΟΚΟ – 12/10/1989)

Ο Τσεμπάκ είναι παίκτης που στην μέρα του μπορεί να μηδενίσει οποιονδήποτε αντίπαλο και παράλληλα να πατήσει περιοχή αρκετές φορές και να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Δυστυχώς η φετινή του απόδοση συμβαδίζει με την ολική εικόνα της ομάδας και ελπίζουμε τα λάθη που έγιναν στην προετοιμασία να διορθωθούν σύντομα.

#34 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΪΦΗΣ (ΚΥΠΡΟΣ – 19/05/1993)

Θεωρώ πως η μεταγραφή του Λαίφη θα είναι η καλύτερη μας μεταγραφή για φέτος. Είναι παίκτης που γνωρίζουμε και αγωνίζεται το ίδιο καλά σε 2 θέσεις (κεντρικός αμυντικός, κεντρικός μέσος) αλλά μπορεί επίσης να δώσει κάποιες λύσεις και ως αριστερός αμυντικός. Θεωρώ πως αρχικά θα τον δούμε να δίνει λύσεις στην άμυνα προσθέτοντας ταχύτητα, αφού είναι κάτι που λείπει από τους κεντρικούς αμυντικούς μας.

 #43 ΛΑΟΥΤΑΡΟ ΚΑΝΟ (ΙΤΑΛΙΑ – 22/08/2002)

Θεωρώ πως η μεταγραφή του Λαίφη θα είναι η καλύτερη μας μεταγραφή για φέτος. Είναι παίκτης που γνωρίζουμε και αγωνίζεται το ίδιο καλά σε 2 θέσεις (κεντρικός αμυντικός, κεντρικός μέσος) αλλά μπορεί επίσης να δώσει κάποιες λύσεις και ως αριστερός αμυντικός. Θεωρώ πως αρχικά θα τον δούμε να δίνει λύσεις στην άμυνα προσθέτοντας ταχύτητα, αφού είναι κάτι που λείπει από τους κεντρικούς αμυντικούς μας. 

ΜΕΣΟΙ

#7ΜΑΧ ΜΕΓΙΕΡ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ – 18/09/1995)

Ο Μέγιερ ήρθε στην ομάδα μας σαν μεταγραφή βόμβα αφού με βάση του βιογραφικό του δεν έπρεπε καν να έρθει στην Κύπρο! Μέχρι στιγμης δεν έδειξε κάτι αξιόλογο αφού είναι εμφανές η ανετοιμότητα του. Το προπονητικό επιτελείο πρέπει να δουλέψει πάνω του και να τον φέρει σε ικανοποιητικά επίπεδα φυσικής κατάστασης αφού στο γήπεδο έδειξε κάποιες στιγμές ότι έχει ποιότητα, φαίνεται ότι προσπαθεί αλλά δεν μπορεί λόγω κακής φυσικής κατάστασης. Είναι παίκτης που αν βγάλει στο γήπεδο αυτά που ξέρει θα ανέβει κατακόρυφα η συνολική απόδοση της ομάδας.

#8 ΣΕΡΤΖΙΟ ΤΕΧΕΡΑ (ΙΣΠΑΝΙΑ – 28/05/1990)

Ο Τεχέρα αποκτήθηκε από την Ανόρθωση για βασικός στον χώρο του κέντρου και έδειξε σε αρκετές περιπτώσεις που είναι αρκετά καλός παίκτης. Η ευκολία που δέχεται κίτρινη κάρτα ίσως τον κρατήσει εκτός 11άδας σε αρκετές περιπτώσεις και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξει ο ίδιος. Στην θέση που αγωνίζεται υπάρχουν και άλλες αξιόλογες επιλογές μέσα στο ρόστερ και θα γίνει μάχη για το ποιος θα κερδίσει θέση βασικού.

#17 ΝΤΑΒΙΝΤ ΑΜΠΑΝΙΑ (ΓΚΑΝΑ – 09/09/1998)

Για να είμαι ειλικρινής όταν ανακοινώσαμε την απόκτηση του Αλμπάνια θεωρούσα πως είτε θα τον δίναμε υποσχετική για να “ψηθεί”, είτε θα έμενε στο ρόστερ και θα “έβραζε” τον πάγκο. Η απόδοση του με τον Εθνικό ήταν κάτι περισσότερο από ενθαρρυντική και έδειξε πως είναι παίκτης που μπορεί να κινηθεί εύκολα και γρήγορα κάθετα με την μπάλα και να βγάλει την ομάδα μπροστά χωρίς περιττές κινήσεις ή καθυστερήσεις. Ελπίζω το δείγμα του ενός παιχνιδιού να είναι αντιπροσωπευτικό και να τον βλέπουμε συχνά να αγωνίζεται.

#18 ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΤΣΙΑΣ (ΚΥΠΡΟΣ – 28/12/2002)

Ο Σατσιάς είναι πολύ καλός παίκτης που αν και μικρός, μπορεί να βοηθήσει και αμυντικά και επιθετικά την ομάδα. Έχει πολλά τρεξίματα και καλά κλεψίματα στο κέντρο του γηπέδου όταν ο αντίπαλος έχει την μπάλα και βοηθά στο να βγαίνουμε στην αντεπίθεση από το πουθενά.

Δύσκολα θα τον δούμε μόνιμα στην βασική 11άδα λόγω των πολλών και ποιοτικών ποδοσφαιριστών στην συγκεκριμένη θέση, αλλά πιστεύω πως εύκολα μπορεί να μπει σαν αλλαγή και να δώσει ανάσες σε παίκτες που τις χρειάζονται.

#23 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΤΙΡΤΖΗΣ (ΚΥΠΡΟΣ – 12/04/2006)

Για τον Καττιρτζή ακούγονται τα καλύτερα για το πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι και τις ικανότητές του, θεωρώ όμως ότι δύσκολα θα πάρει πολλές ευκαιρίες. Το θετικό για τον ίδιο είναι η παρουσία της ομάδας μας στη Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη και η κούραση που θα υπάρχει στους “βασικούς” θα του δώσουν κάποιες ευκαιρίες τις οποίες θα πρέπει να εκμεταλλευτεί.

#25 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΝΑΤΣΙΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ – 04/02/2004)

Ο Καρανάτσος ήρθε σαν ένα από τα ταλέντα που δεν θα έπερνε ευκαιρίες στον Ολυμπιακό Πειραιώς για να δώσει λύσεις στην ομάδα μας. Δεν έχω άποψη για τον συγκεκριμένο παίκτη και θεωρώ πως αν ο Μέγιερ ανεβάσει απόδοση δύσκολα θα τον δούμε να αγωνίζεται.

#30 ΜΑΡΙΟΥΣ ΚΟΡΜΠΟΥ (ΡΟΥΜΑΝΙΑ – 07/05/2002)

Ο Κόρμπου είναι από τις λίγες φετινές μας μεταγραφές που μέχρι στιγμής δείχνει θετικά στοιχεία και αξίζει περισσότερες ευκαιρίες. Λόγω του ότι δεν τον γνωρίζουμε, η μεταγραφή του δεν έκανε θόρυβο αλλά με αυτά που έδειξε όσες φορές αγωνίστηκε θεωρώ πως είναι καλής πάστας ποδοσφαιριστής και με την πάροδο του χρόνου θα πάρει περισσότερα αγωνιστικά λεπτά και ίσως κερδίσει θέση βασικού.

 #35 ΠΑΡΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ (ΚΥΠΡΟΣ – 23/09/2000)

Ο Πάρης όποτε χρειάστηκε να βοηθήσει την ομάδα ήταν πολύ καλός και θέλει να δει τον εαυτό του να παίζει στην ομάδα που αγαπά.

Το θετικό με τον συγκεκριμένο παίκτη είναι το ότι μπορεί να παίξει σε 2 θέσεις (κεντρικός αμυντικός, αμυντικός μέσος), γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να πάρει ευκαιρίες για να αποδείξει αν μπορεί να βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας.

Προσωπικά μου αρέσει σαν παίκτης και θα τον ήθελα στο ρόστερ για να δίνει ανάσες σε παίκτες που τις χρειάζονται αλλά με τις επιλογές που υπάρχουν δεν ξέρω αν θα πάρει τις ευκαιρίες που πρέπει.

#36 ΤΣΑΡΛΣ ΑΠΠΙΑ (ΓΚΑΝΑ – 23/01/2006)

Ο Άππια ήρθε σαν ένα ακατέργαστο διαμάντι που πρέπει να δουλευτεί για να λάμψει. Στα βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο φαίνεται να κάνει περίτεχνες ενέργειες αλλά είναι εμφανές ότι το επίπεδο στο οποίο αγωνιζόταν πριν έρθει στην ομάδα μας είναι πολύ χαμηλό. Με τα προβλήματα που υπάρχουν τώρα στην ομάδα και την ανάγκη για νέα μίνι-προετοιμασία, δεν ξέρω πόση προσοχή θα δοθεί στον συγκεκριμένο παίκτη για να αναπτυχθεί και να είναι σε θέση να διεκδικήσει θέση στην ομάδα. Θεωρώ πως φέτος δεν θα τον δούμε να αγωνίζεται πολύ με την φανέλα της ομάδας μας.

#44 ΚΙΝΓΚΣΛΕΪ ΣΑΡΦΠ (ΓΚΑΝΑ – 13/02/1995)

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τον συγκεκριμένο παίκτη. Ο Σαρφό στην μέρα του μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο αφού ξέρει να μαρκάρει καλά, να κρατά την μπάλα,  να οργανώνει, να δίνει ασσίστ και αν το φέρει η φάση να σκοράρει.

Είναι πολύ κομβικός παίκτης για την πορεία μας στο πρωτάθλημα και ο προπονητής πρέπει να εξετάσει καλά πως μπορεί να χωρέσει στην 11άδα αφού στην θέση που αγωνίζεται (6άρι και 8άρι) διεκδικούν θέση και άλλοι αξιόλογοι παίκτες. Είναι παίκτης που του αρέσει να επιστρέφει πίσω και να παίρνει μπάλα για να οργανώσει το παιχνίδι.

#70 ΓΚΕΟΡΚΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΦ (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – 07/09/1990)

Ο Κωνσταντίνοφ μας έδειξε πως είναι καλός παίκτης που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και θεωρείται σημαντική μονάδα. Είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες σε απόδοση και όταν λείπει από την ομάδα η απουσία του είναι εμφανές και δύσκολα μπορεί να αντικατασταθεί.

Στα αρνητικά του είναι η ταχύτητά (δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό) και το ότι υποπίπτει σε εύκολα λάθη δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο να βγει στην αντεπίθεση και να μας πιάσει απροετοίμαστους.

#77 ΝΤΙΟΥΜΕΡΣΙ ΕΝΤΟΝΓΚΑΛΑ (ΚΟΝΓΚΟ – 14/06/1991)

Ο Εντογκαλά είναι από τους παίκτες που η περσινή του απόδοση μας έδωσε τον τίτλο. Ήταν πολύ καλός στο 1vs1 και είτε με επελάσεις από δεξιά είτε με γκολ είχε σημαντική συμβολή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δυστυχώς φέτος δεν ξεκίνησε καλά την χρονιά και ελπίζουμε αυτό να είναι θέμα προετοιμασίας και θα λυθεί σύντομα με την σωστή προπόνηση.

Δυστυχώς ακόμα και σε περιόδους που είναι στα πάνω του, είναι παίκτης του ύψους και του βάθους. Μπορεί σε ένα παιχνίδι να είναι ο καλύτερος με διαφορά, αλλά δυστυχώς με την ίδια ευκολία να είναι ο χειρότερος. Πρέπει να βρει τον τρόπο να κρατήσει την απόδοσή του σε ψηλά στάνταρντ για μεγαλύερη διάρκεια.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

#9 ΓΙΟΥΣΕΦ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ (ΓΑΛΛΙΑ – 03/02/1987)

Ο Ελ Αραμπί δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι παίκτης που πριν λίγα χρόνια θα θεωρούσε αστείο να έχει πρόταση από ομάδα της Κύπρου! Το μόνο ερωτηματικό στην περίπτωσή του είναι η ηλικία του, πράγμα το οποίο μέχρι στιγμής δεν προβληματίζει αφού όποτε αγωνίστηκε έδειξε νοοτροπία νικητή και αν και η ομάδα δεν απέδιδε τα αναμενόμενα, ο ίδιος είχε τρεξίματα ακόμα και στην άμυνα για να βοηθήσει.

Εννοείται ότι με τον καιρό οι δυνάμεις και οι αντοχές του θα είναι λιγότερες και καλά κάνουν οι υπόλοιποι παίκτες να κάνουν όπως πρέπει την δουλειά τους, ούτως ώστε ο Ελ Αραμπί να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο να κάνει και αυτός την δική του δουλειά: Να σκοράρει!

#10 ΜΑΡΚΙΝΟΣ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ – 26/01/1997)

Η περίπτωση του Μαρκίνιος κινείται παράλληλα με αυτή του Εντονγκαλά. Είναι και αυτός ένας από τους πρωταγωνιστές της περσινής χρονιάς αλλά μέχρι στιγμής είναι η σκιά του καλού του εαυτού.

Είναι παίκτης που με τις ενέργειές του μπορεί να κάνει την ζημιά στον αντίπαλο και παράλληλα να ξεσηκώσει την κερκίδα. Ο Μαρκίνιος είναι παίκτης με πολύ καλή κλειστή ντρίπλα με ταχύτητα και διεισδυτικότητα, πράγμα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο απόλυτο. Δυστυχώς η απόδοσή του δεν είναι σταθερή και μπορεί να κινηθεί από μέτρια μέχρι πολύ καλή.

Στα αρνητικά του είναι ο παιδικός του χαρακτήρας αφού εύκολα μπορεί να επηρεαστεί αν χρειαστεί να μείνει στον πάγκο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ανώριμου χαρακτήρα του είναι το ότι σε μια περίοδο που δεν ήταν στα καλύτερα του και δεν ξεκινούσε στην αρχική 11άδα προχώρησε σε διαγραφή οποιασδήποτε ανάρτησης είχε στα ΜΚΔ που αφορούσε την ομάδα μας, και γενικά έδειχνε να είναι ενοχλημένος και πρόθυμος να αποχωρήσει.

#11 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΩΝΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ – 29/08/1996)

Ο Δώνης μας έδειξε σε κάποιες περιπτώσεις (ειδικά πριν τον τραυματισμό του) πως στην μέρα του είναι ασταμάτητος. Φέτος στα πρώτα παιχνίδια ήταν προκλητικά μέτριος και αδιάφορος αλλά στα 2 τελευταία με Ρίγα (επαναληπτικό) και Εθνικό έδειξε να βρίσκει σιγά-σιγά τον παλιό του εαυτό και ελπίζουμε να συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό.

Είναι παίκτης που μπορεί να σπάσει κλειστές άμυνες με τις ενέργειές του αλλά θα πρέπει να βελτιώσει την αντίληψη του χώρου και να βλέπει πιο καλά το γήπεδο αφού αρκετές φορές απελευθερώνεται από τους αντιπάλους με κακή επιλογή στην τελική πάσα.

#12 ΑΛΓΚΑΣΣΙΜΕ ΜΠΑ (ΓΟΥΙΝΕΑ – 12/11/2002)

Ο Μπα είναι παρόμοια περίπτωση με αυτή του Καρανάτσιου. Είναι παίκτης που δεν θα έπερνε συμμετοχές στον Ολυμπιακό Πειραιώς και αποφάσισε να έρθει στην ομάδα μας.

Σε αντίθεση με τον Καρανάτσιο, πήρε λεπτά συμμετοχής στον αγώνα με τον Εθνικό και έδειξε πολύ καλά στοιχεία και θεωρώ πως σύντομα θα πάρει ξανά τις ευκαιρίες που ψάχνει.

Στην 1 του συμμετοχή με την ομάδα μας έδειξε καλά στοιχεία αλλά φαίνεται πως ακόμα δεν εγκλιματίστηκε και πως έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα.

#14 ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΜΑΪΟΛΙ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ – 02/02/2003)

Ο Μαϊόλι πήρε κάποιες ευκαιρίες πέρσι και έδειξε πως έχει ταχύτητα και θέληση να αγωνιστεί. Για κακή του τύχη κλήθηκε να βοηθήσει όταν η μπάλα “έκαιγε” (χάσαμε και στα 3 παιχνίδια) και το άγχος που υπήρχε στην ομάδα στα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν τον άφησαν να δείξει αυτά που θέλει.

Θεωρώ πως υπό προϋποθέσεις θα μπορεί να δώσει κάποιες λύσεις, αλλά δεν νομίζω να του δοθούν οι ευκαιρίες.

#20 ΣΤΕΦΑΝ ΝΤΡΑΖΙΤΣ (ΣΕΡΒΙΑ – 14/08/1992)

Ο Ντράζιτς στα πρώτα Ευρωπαϊκά παιχνίδια έδειξε να είναι καλός παίκτης με καλές κινήσεις στον χώρο και καθαρά από ατυχία δεν χρίστηκε σκόρερ.

Με την πάροδο του χρόνου έχασε την θέση του από τον Ελ Αραμπί, αλλά θεωρώ πως δεν θα χαθεί στον πάγκο. Θεωρητικά είναι ο 2ος μας επιθετικός και θα πάρει τις ευκαιρίες του, τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτεί και να δείξει την αξία του σκοράροντας αρκετά γκολ.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

Θεωρώ πως η ομάδα είναι καλά στελεχωμένη αλλά υστερεί σε θέμα φυσικής κατάστασης και αυτοματισμούς. Ελπίζω η διακοπή να είναι ευεργετική και να δούμε σταθερή βελτίωση σύντομα για να μπορούμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας

Θεωρητικά έχουμε 2-3 επιλογές σε όλες τις θέσεις αλλά θεωρώ πως έχουμε ελλείψεις σε θέματα εναλλακτικών επιλογών σε συγκεκριμένες θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα δείχνει να πονεί στην θέση του αριστερού μπακ, αφού αν και έχουμε τουλάχιστον 3 επιλογές για την συγκεκριμένη θέση, ο μέχρι στιγμής “βασικός” (Κιντίγια) δεν έπεισε. Επίσης, θα πρέπει βρεθεί παίκτης που να μπορεί να αντικαταστήσει τον Κωνσταντίνοφ σε περίπτωση που θα είναι εκτός (κάρτες, τραυματισμός).

Σε γενικές γραμμές θεωρητικά η ομάδα είναι καλά στελεχωμένη με το πιο σημαντικό πρόβλημα να είναι η φυσική κατάσταση, πράγμα το οποίο καλείται ο Ντομίνγκες να βρει άμεσα την λύση.

Από ότι φαίνεται το πρωτάθλημα θα είναι και φέτος δύσκολο με περισσότερες από 2 ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο αφού μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν καλή ομάδα η Ομόνοια, ο Άρης (χωρίς Ευρώπη) και η Πάφος. Ερωτηματικό είναι η Άεκ και ο Απόλλωνας που μπορούν να κάνουν την έκπληξη και να τερματίσουν πιο ψηλά από ότι τους υπολογίζουμε.

Αν θες να εκφράσεις την δική σου άποψη για οτιδήποτε αφορά την ομάδα συμπλήρωσε αυτή την φόρμα

Comments