Η underrated απουσία του Σαρφό

 

Ο Σαρφό πέρσι ήταν στο περιθώριο την περισσότερη διάρκεια της χρονιάς με τον Πίντο να τον εμπιστεύεται στα τελευταία παιχνίδια, εκεί όπου η πίεση ήταν πάρα πολλή και η μπάλα ζύγιζε 1000 κιλά. Ο Γκανέζος έδειξε τι πάστα ποδοσφαιριστής είναι και με καλές εμφανίσεις βοήθησε στο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Δυστυχώς, στον επόμενο αγώνα της ομάδας μας δεν θα μπορεί να αγωνιστεί λόγω της απαγόρευσης εισόδου του στις χώρες που εμπίπτουν στην ζώνη  Schengen.

Λογικά την θέση του στην 11άδα θα πάρει ο Μέγιερ (ή ο Δώνης) ο οποίος άρχισε σιγά σιγά να μας δείχνει την αξία του και πιστεύω πως με την πάροδο του χρόνου θα δείξει αρκετά περισσότερα. Χωρίς να παραγνωρίζεται η αξία του Γερμανού, θεωρώ πως η απουσία του Σαρφό θα στοιχίσει στην ομάδα μας οργανωτικά και κατά συνέπεια επιθετικά.

Για να γίνω πιο σαφής, θα παραθέσω κάποια στοιχεία που δείχνουν πόσο ρόλο έπαιξε η δημιουργικότητα του Σαρφό στο να πετύχουμε τον στόχο του πρωταθλήματος και της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League.

Δικαίως τις τελευταίες ημέρες γράφονται πολλά για τον Μαρκίνιος και τα 3 γκολ που πέτυχε (1 απέναντι στην Άεκ, 2 απέναντι στην Πετροκούμπ) αναφέροντας πως είναι ο παίκτης που μας κρατά ζωντανούς για το όνειρο που έχει χρόνια να ζήσουμε. Αυτό που δεν γράφτηκε πουθενά όμως και ίσως να μην το πρόσεξαν ούτε καν κάποιοι οπαδοί της ομάδας μας είναι πως σε αυτά τα 3 τέρματα ο Σαρφό είχε συμμετοχή.

Πάμε να θυμηθούμε τα 3 τελευταία γκολ της ομάδας μας, τα οποία σκόραρε ο Μαρκίνιος:

  • 11/05/2024 vs Άεκ (εντός) – Με το σκορ να είναι στο 0-1 και να δίνει το πρωτάθλημα στην Άεκ, ο Σαρφό που βρίσκεται περίπου 10 μέτρα πίσω από το κέντρο (!) βρίσκει με κάθετη μπαλιά τον Μαρκίνιος πίσω από την άμυνα του αντιπάλου και σκοράρει το γκολ που μας έδωσε το πρωτάθλημα (δείτε εδώ την φάση στο 2:10 του βίντεο)
  • 23/07/2024 vs Πετροκούμπ (εντός) – Ο Σαρφό με κάθετη λόμπα βγάζει τον Ντράζιτς απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ανατρέπεται από τον αμυντικό και ο Μαρκίνιος σκοράρει στο πέναλτι δίνοντας μας προβάδισμα πρόκρισης (δείτε εδώ την φάση στο 1:42 του βίντεο)
  • 30/07/2024 vs Πετροκούμπ (εκτός) – Με το σκορ να είναι 1-0 υπέρ της Πετροκούμπ και την πρόκριση στο 50-50, ο Σαρφό παίρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή και με παράλληλη πάσα βρίσκει τον Μαρκίνιος που με μια περίτεχνη ενέργεια σκοράρει και ισοφαρίζει σε 1-1 (δείτε εδώ την φάση στο 3:43 του βίντεο)

Βάσει των πιο πάνω σωστά γράφεται σε αθλητικά άρθρα πως ο Μαρκίνιος με 3 τέρματα μας έδωσε πρωτάθλημα και εξασφάλιση παρουσίας σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα μπορούσε όμως με την ίδια λογική να γράφεται πως αυτά μας τα έδωσε (και) ο Σαρφό με 3 ασίστ.

Τα πιο πάνω γράφτηκαν για να τονίσουν την αξία του Σαρφό και πόσο σημαντική είναι η απουσία του στον επόμενο παιχνίδι, χωρίς να υποτιμάτε η αξία του οποιουδήποτε άλλου ποδοσφαιριστή της ομάδας μας. Ο Γκαγιέχο καλείται να βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη που θα δώσει αυτά που δίνει ο Γκανέζος.

Αν θες να εκφράσεις την δική σου άποψη για οτιδήποτε αφορά την ομάδα συμπλήρωσε αυτή την φόρμα


Comments