POST GAME - Γιουρόπα Λιγκ (Πλέι-οφς) vs Ρίγα (Εκτός - Σπόρτα Παρκ) (HIGHLIGHTS)


Όσο άσχημο και αν ακούγετε, χθες πήραμε ότι δώσαμε/αξίζαμε στο παιχνίδι απέναντι στην Ρίγα. Η ομάδα κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα απόδοσης και η  ήττα ήταν αναπόφευκτη.

Ο Γκιαγέχο επέλεξε τους Τεχέρα, Μέγιερ και Δώνη για να αντικαταστήσει τους απόντες. Η τοποθέτηση του Σούσιτς στο κέντρο της άμυνας αποδιοργάνωσε τη ομάδα, χάθηκε η ομοιογένεια και είδαμε να γίνονται εύκολα λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στην αντίπαλο να πατήσει περιοχή. Αν η ήττα από την Σλόβαν ήρθε “φυσιολογικά” αφού παίζαμε μια ισοδύναμη ομάδα, η ήττα από την Ρίγα ήρθε απέναντι σε όλα αφού η Λετονική ομάδα δεν έδειξε να είναι ομάδα που θα μπορούσε να διεκδικήσει οτιδήποτε στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Αυτό δεν μειώνει την ήττα τους, αλλά δείχνει πόσο κακή ήταν ο ομάδα μας!

1ο ημίχρονο

Η ομάδα μπήκε καλά στο παιχνίδι και στα πρώτα 15-20 λεπτά έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό και να δίνει το μήνυμα πως εύκολα ή δύσκολα θα πάρει το ζητούμενο. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, η Ρίγα άρχισε σιγά σιγά να κερδίζει έδαφος και να φτάνει εύκολα έξω από την περιοχή μας και να δημιουργεί ευκαιρίες. Μετά από ένα λάθος στο κέντρο του γηπέδου βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση και σκόραρε για το 1-0 και στο τέλους του ημιχρόνου με πέναλτι πήρε προβάδισμα με 2 τέρματα.

2ο ημίχρονο

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο μπήκαμε καλά και καταφέραμε να σκοράρουμε με το 1ο γκολ του Ελ Αραμπί με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Αν και είχαμε κάποιες άλλες ευκαιρίες δυστυχώς τα σουτ μας ήταν πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα και κατάφερε να τα εξουδετερώσει.

Θετικά

  • Ο Ελ Αραμπί που εκτός από το γκολ έδειξε να έχει την κάθετη πάσα/ασσίστ
  • Η εμφάνιση του Κόρμπου που δείχνει ότι έχει την ποιότητα να κτυπήσει θέση βασικού, ειδικά με τις εμφανίσεις των συμπαικτών του τον τελευταίο καιρό

Αρνητικά

  • Το στήσιμο της ομάδας από τον Γκαγιέχο, αφού φάνηκε αδιάβαστος σε ένα παιχνίδι που ο στόχος της ομάδας ήταν το λιγότερο η ισοπαλία.
  • Η απόδοση της ομάδας που δεν έδειξε σε καμία στιγμή πως μπορεί να ανατρέψει το σκορ
  • Ο Κιντίγια που για ακόμα ένα παιχνίδι κινήθηκε σε κάτω από το μέτριο επίπεδο
  • Τα επιθετικά άκρα μας (Μαρκίνιος-Δώνης) που δεν φάνηκαν στο παιχνίδι. Έδειχναν να θέλουν αλλά στην πράξη δεν έδειξαν αυτά που θέλαμε

Η Ρίγα είναι ένας από τους θεωρητικά ευκολότερους αντιπάλους που είχαμε σε πλέι-οφς, αλλά καταφέραμε να ηττηθούμε. Το σκορ είναι ανατρέψιμο και με δεδομένη την επιστροφή του Σαρφό, του Πέτροβιτς και μάλλον του Εντονγκαλα πιστεύω πως (εύκολα ή δύσκολα) θα βρισκόμαστε στους ομίλους του Europa League και όχι του Conference.

Ραντεβού την ερχόμενη Πέμπτη στο ΓΣΠ στις 20:00

Αν θες να εκφράσεις την δική σου άποψη για οτιδήποτε αφορά την ομάδα συμπλήρωσε αυτή την φόρμα

Comments