POST GAME - 10η αγωνιστική playoffs vs Άεκ (Εντός - ΓΣΠ) (HIGHLIGHTS)

11.05.2024
10η αγωνιστική playoffs
ΑΠΟΕΛ vs Άεκ 1-1 (Μαρκίνιος 9’ – Φαράζ 5’)

Επιτέλους χθες δόθηκε τέλος στην ξηρασία των τελευταίων χρόνων και ο ΑΠΟΕΛ κατέκτησε το 29ο πρωτάθλημα. Σε αντίθεση με τα θέλω των υπόλοιπων οπαδών στην Κύπρο καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα – το 1ο στην μετα VAR εποχή και καταρρίψαμε ακόμα μια θεωρία των χόχων που τώρα απλά περιμένουμε να ανακαλύψουν καινούρια (ποντάρω στο “με VAR δεν πιάνετε κύπελο”)

Το πρωτάθλημα κρίθηκε μέσα σε 4 λεπτά, αφού η Άεκ προηγήθηκε μόλις στο 5 με τον ΑΠΟΕΛ να ισοφαρίζει στο 9 μετά από επιμονή του Μαρκίνιος να πιέσει τον Τιουνγκού.

Αγωνιστικά και τακτικά ο Πίντο παράταξε μια ομάδα άκρως αντίθετη με αυτό που δήλωσε προ ημερών ότι θα παίξει για την νίκη. Στο 1ο ημίχρονο η αντίπαλος είχε τις αντοχές και πίεσε πολύ ψηλά, αναγκάζοντάς μας να κλειστούμε πίσω παίζοντας ανορθόδοξο ποδόσφαιρο με μακριές μπαλιές. Στα πρώτα 45 λεπτά φαινόταν καθαρά πως η ομάδα μας δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά αφού οι παίκτες της Άεκ είχαν τρεξίματα και δεν μας άφηναν να οργανωθούμε.

Στο 2ο ημίχρονο φάνηκε πως ήταν συνειδητή απόφαση του προπονητή να δώσει χώρο στην Άεκ, με όλους τους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι περίσσότερο στο να αμυνθούν παρά να επιτεθούν. Αυτό ήταν εκνευριστικό να το βλέπεις από την κερκίδα αφού αυτός ο τρόπος παιχνιδιού δεν αρμόζει σε ομάδα που πάει για πρωτάθλημα, από την άλλη όμως ήταν ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε τον αντίπαλο μακριά από την εστία του Μπέλετς σε ένα παιχνίδι που μας αρκούσε η ισοπαλία.

Το τελικό αποτέλεσμα και κατ’ επέκταση κατάκτηση του τίτλου δικαίωσε τον Πίντο αφού εκτός από 1 φάση που ο Μπέλετς φώναξε παρών, η αντίπαλος απλα κρατούσε και γυρόφερνε την μπάλα γύρω από την περιοχή μας χωρίς να καταφέρει να απειλήσει ιδιαίτερα.

Τέλος καλό, όλα καλά με τον αυτοκράτορα να επιστρέφει στον θρόνο του κατακτώντας το 29ο πρωτάθλημα.

Πρέπει να γίνει αναφορά στον κόσμο που ήταν άψογός σε όλη την διάρκεια του αγώνα χωρίς παρατράγουδα. Μπορεί η ομάδα μας να κατέκτησε το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική, αλλά οι πορτοκαλί κέρδισαν το δικό τους πρωτάθλημα από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές αφού έπαιζαν μόνοι τους!

Το μοναδικό αρνητικό της χθεσινής μέρας ήταν η δυνατή μουσική που ακουγόταν μετά την λήξη του αγώνα. Προσωπικά ξενέρωσα, αφού δεν έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να φωνάξει. Ακόμα και την στιγμή της ανακοίνωσης τερματισμού καριέρας των Κρέσπο και Εφραίμ, δεν ακούστηκε όσο έπρεπε το ευχαριστώ του κόσμου αφού ακουγόταν μουσική στην διαπασών! Το ίδιο έγινε και στην απονομή του τροπαίου!

ΑΠΟΕΛλίν, ούλλα χαλάλιν σου!



Comments