PRE GAME - 8η αγωνιστική playoffs vs Άρης (Εντός - ΓΣΠ)

Στις 19:30 σήμερα αντιμετωπίζουμε τον Άρη στο ΓΣΠ, σε ένα παιχνίδι όπου η νίκη στην χειρότερη περίπτωση θα μας εξασφαλίσει το πρωτάθλημα με νίκη εναντίον της Άεκ την τελευταία αγωνιστική, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο παιχνίδι με την Ομόνοια. Στην καλύτερη περίπτωση, αν η νίκη στο σημερινό παιχνίδι συνδυαστεί με X2 στο παιχνίδι της Λάρνακας, την επόμενη αγωνιστική θα μπορούμε να κατακτήσουμε και μαθηματικά τον τίτλο.

Για το σημερινο παιχνίδι μπορούν να γραφτούν πολλά, τα περισσότερα των οποίων θα είναι απλά για κατανάλωση. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να καταλάβουμε πως παίζουμε εναντίον του Άρη και όχι του Σπιλέφσκι.

Είναι καλά τα πειράγματα και η προσωπική κόντρα με κάποιον από τον αντίπαλο, αλλά στο σημερινό παιχνίδι ο κόσμος πρέπει να υποστηρίξει 100% τον ΑΠΟΕΛ και όχι να πολεμήσει τον Σπιλέφσκι. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα που θα στήσει ο αντίπαλος προπονητής που θα προσπαθήσει να προκαλέσει για να μας αποπροσανατολίσει. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα που ακόμα και οι καλύτερες ωτοασπίδες του κόσμου να μην μπορούν να κάνουν τίποτα.

Αγωνιστικά ο Πίντο θα πρέπει να μελετήσει τον Άρη πολύ καλύτερα από το προηγούμενο παιχνίδι και να στήσει την ομάδα με συγκεκριμένη τακτική που θα τον εξουδετερώσει. Λογικά η 11άδα θα αποτελείται από τον Μπέλετς κάτω από τα δοκάρια και τους Σούσιτς, Ντβάλι, Πέτροβιτς και Τσεμπάκ στην άμυνα. Στο κέντρο θα βρίσκονται Μαρκίνιος, Ντάλσιο, Κωνσταντίνοφ και Εντονγκαλά με τον Σαρφό να βρίσκεται σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Κβιλιτάια. Θέση διεκδικεί και ο Δώνης που ισως πάρει θέση στο ξεξί άκρο, αναλόγως ετοιμότητας του Εντονγκαλά.

Πάμε δυνατά ΑΠΟΕΛάρα μου για την νίκη που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στο 29ο.

Μ' ένα κασκόλ, θα έρχομαι....

Comments