POST GAME – 7η αγωνιστική playoffs vs Πάφος (Εκτός – Στέλιος Κυριακίδης) (HIGHLIGHTS)

14.04.2024
7η αγωνιστική playoffs
Πάφος vs ΑΠΟΕΛ 0-2 (Κβιλιτάια 59’, Μαρκίνιος 67’)

Χθες σε ένα αγώνα χωρίς πολλές φάσεις καταφέραμε να πάρουμε το διπλό σε μια δύσκολη έδρα και να διατηρηθούμε στην κορυφή. Η μέτρια απόδοση μας ευτυχώς δεν μας στοίχησε αυτή την φορά και προς το παρόν κρύβεται κάτω από το χαλί της νίκης. Ο πανηγυρισμός στο 1ο γκολ δείχνει την πίεση που υπήρχε στην ομάδα μετά την ήττα από την Ανόρθωση και αυτό είναι ίσως το μόνο ελαφρυντικό για την μέτρια εμφάνιση. 

Στο 1ο ημίχρονο πονέσαμε τα μάτια μας, αφού ήμασταν μέτριοι (στην καλύτερη περίπτωση) και πήγαμε στα αποδυτήρια χωρίς να απειλήσουμε σημαντικά την αντίπαλη εστία. Στην επανάληψη το παλέψαμε χωρίς όμως να εντυπωσιάσουμε, ευτυχώς όμως με πέναλτι του Κβιλιτάια και γκολ-σόλο του Μαρκίνιος πήραμε προβάδισμα 2 τερμάτων και διαχειριστήκαμε εύκολα το σκορ. Ο “άμπαλος” Μπέλετς όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει φώναξε παρών και διατήρησε το προβάδισμα, μη αφήνοντας την Πάφο να μειώσει και να μας αγχώσει. 

Το μόνο που κρατάμε από την χθεσινή νίκη είναι το αποτέλεσμα και την εύκολη διαχείριση του 0-2. Ο Σα Πίντο πρέπει να βρει τρόπους να ανεβάσει την απόδοση της ομάδας, αρχής γενομένης από τον επόμενο αγώνα απέναντι στον Άρη.

Η νίκη μας έβαλε πίεση στους ανταγωνιστές μας, που δυστυχώς κατάφεραν να κερδίσουν με αποτέλεσμα στις 3 πρώτες θέσεις να μην αλλάξει τίποτα. Την επόμενη αγωνιστική η Άεκ αντιμετωπίζει την Ομόνοια και με δική μας νίκη πάνω στον Άρη θα εκμεταλλευτούμε τις οποιεσδήποτε απώλειες. Ιδανικό αποτέλεσμα στην Λάρνακα είναι να μην κερδίσει η Άεκ (2Χ), αφού με νίκη πάνω στην Ομόνοια την 5η αγωνιστική θα κατακτούμε και μαθηματικά τον τίτλο ανεξαρτήτως αποτελέσματος της Άεκ με την Ανόρθωση (νοουμένου ότι κερδίσουμε τον Άρη)



Comments