POST GAME – 5η αγωνιστική playoffs vs Άεκ (Εκτός - Άεκ Αρένα) (HIGHLIGHTS)

31.03.2024
5η αγωνιστική ppayoffs
Άεκ vs ΑΠΟΕΛ 1-2 (Τόνγκια 9' - Τομανέ 75', Εντονγκαλά 82')

Επιτέλους ανατροπή! Όσο παράξενο και να ακούγετε, χθες κάναμε την πρώτη ανατροπή της χρονιάς, αφού όλες τις προηγούμυνες φορές που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, το μέγιστο που καταφέραμε να κάνουμε ήταν να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Η 1η ανατροπή ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή και μας έδωσε σημαντικό πλεονέκτημα για τον τίτλο.

Χθες μπήκαμε μουδιασμένα και μέχρι να καταλάβουμε τι γίνεται βρεθήκαμε πίσω στο σκορ πριν το 10λεπτο. Το υπόλοιπο διάστημα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κινήθηκε στην μετριότητα και πήγαμε στα αποδυτήρια στην 2η θέση!

Στο 2ο ημίχρονο ο Πίντο έκαβε κάποιες αλλαγές που άργησαν κάπως να μπουν στον αγώνα και μέχρι το 65 περίπουτο παιχνίδι ήταν ανιαρό χωρίς πολλές φάσεις. Η αλλαγή του Κβιλιτάια θεωρώ πως ήταν το κλειδί της νίκης αφού παίξαμε με 2 επιθετικούς με τον Κβίλι να μαρκάρεται πιο στενά και τους συμπαίκτες του να βρίσκουν διαδρόμους. Το 1ο βήμα για την ανατροπή έγινε με κεφαλιά μετά από στημένο και ολοκληρώθηκε με κοντινή κεφαλιά του MVP (Εντονγκαλά)

Ο Σα Πίντο κρίνεται για το πως μπήλαμε στο παιχνίδι, αλλά για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να του πιστώσουμε την αλλαγή της εικόνας μας μετά τις αλλαγές αφού βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό στην ανατροπή.

Η νίκη μας συνδυάστηκε με τις καλοδεχούμενες απώλιες των υπόλοιπων ομάδων της 6άδας και πλέον η διαφορά απο τον 2ο και τον 3ο είναι στο +4 και +5 αντίστοιχα. Αυτό μας δίνει περιθώριο ήττας ή νίκης στα επόμενα παιχνίδια χωρίς τον φόβο να πέσουμε από την κορυφή. Ασ ελπίσουμε πως αυτό θα ελευθερώσει την ομάδα από το άγχος και διατηρήσει/αυξήση την διαφορά.

Το επόμενο παιχνίδι είναι την Κυριακή στις 17:00 στο ΓΣΠ με αντίπαλο την Ανόριωση που δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

Κάμε ομαδάρα μου να πάθουν αυτό που φοβούντε, και τα υπόλοιπα θα τα κανονίσει ο τεράστιος κόσμος του ΑΠΟΕΛ που θα φροντίσει να μην κοιμούνται για μέρες!



Comments