POST GAME - 1η αγωνιστική vs Αέζ (Εκτός - Αμμόχωστος) (HIGHLIGHTS)



20.08.2023
1η αγωνιστική
Αέζ vs ΑΠΟΕΛ 0-2 (Μαρκίνιος 50’, 98’)
Στάδιο Αμμόχωστος

Για ακόμα ένα παιχνίδι η ομάδα μπήκε μουδιασμένη στο 1ο ημίχρονο πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση. Οι αναγκαστικές απουσίες, οι πολλές αλλαγές και ίσως η σκέψη στο παιχνίδι της Πέμπτης φάνηκαν να επηρέασαν την ομάδα που στο 1ο ημίχρονο δυσκολευόταν να κάνει τα βασικά με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις. Η συγκεκριμένη απόδοση αποτελεί copy-paste των προηγούμενων φετινών εμφανίσεων και ασχέτως αν πήραμε το ζητούμενο πρέπει να αλλάξει αφού κάποτε το 2ο ημίχρονο δεν θα είναι αρκετό για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Οι αλλαγές που έγιναν με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου (Μέσα: Βιλιαφάνεζ, Μαρκίνιος – Έξω: Σατσιάς, Γαβριήλ) βοήθησαν την ομάδα στην κυκλοφορία και μπορούσαμε να μπούμε πιο στην αντίπαλη περιοχή. Νωρίς στην επανάληψη σκοράραμε με τον Μαρκίνιος μετά από ασίστ το Τομανέ και αν και απειληθήκαμε ελάχιστα, κρατήσαμε το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Στις καθυστερήσεις ο Μαρκίνιος πέτυχε το 2ο γκολ της ομάδας ξανά μετά από ασίστ του Τομανέ.

Ο Σα Πίντο φαίνεται να διαβάζει σωστά το παιχνίδι κατά την διάρκειά του, αφού σε όλα τα παιχνίδια φέτος οι αλλαγές ήταν αυτές που μας έδωσαν την νίκη. Το ζητούμενο είναι να καταφέρει να διαβάζει το παιχνίδι πριν από την έναρξη του και να μην χρειάζεται να χαραμίζουμε το 1ο ημίχρονο.

Δυστυχώς οι Σατσιάς και Γαβριήλ χάθηκαν στην μετριότητα του πρώτου ημιχρόνου με αρκετά λάθη και από τους 2. Δεν εκμεταλλεύτηκαν την 1η ευκαιρία που τους δόθηκε και πρέπει να πεισμώσουν ούτως ώστε στην 2η ευκαιρία που θα τους δοθεί να δείξουν ότι αξίζει να παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Δυστυχώς αν δεν δείξουν κάτι ούτε στην 2η ευκαιρία, οι πιθανότητες να πάρουν και 3η ευκαιρία θα μειωθούν.

Η πρώτη συμμετοχή στην 11άδα των Γιέφτε, Καραμανώλη και Τομανέ  κρίνεται ικανοποιητική και αναμένουμε στο μέλλον να κινηθούν σε πιο ψηλά στάνταρ απόδοσης.

Όσο αφορά τους περσινούς, θα κάνω ειδική αναφορά στον Ντάλσιο που ήταν πολύ καλός και πρέπει η διοίκηση να κάνει άμεσα πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του. Σε αντίθετη περίπτωση, από τον Ιανουάριο του 2024 ο παίκτης θα μπορεί να διαπραγματευτεί με οποιαδήποτε ομάδα μιας και το συμβόλαιο του λήγει στις 31.05.2024.

Ραντεβού την Πέμπτη στο παιχνίδι απέναντι στην Γκεντ, όπου θα είναι η πρώτη φορά φέτος που δεν θα είμαστε το φαβορί. Ο προπονητής μας θα πρέπει να διαβάζει πολύ καλά τον αντίπαλο και ίσως θα πρέπει να αλλάξει κάπως την τακτική της ομάδας.


Comments